Bireysel İş Hukuku Dersleri Kitabı

14.04.2020

“Bu kitap esas itibariyle, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin ders kitabı ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanmıştır. Kitabın ilk basısı olması itibariyle şimdilik lisans derslerinde anlatılan konulara öncelik verilmiştir. Lisans dersleri bakımından tali nitelikte olan konulara ileriki basılarda yer verilecektir. Kitapta alışılagelmiş bir plan yerine nispeten farklı bir plan tercih edilmiş ve diğer kitaplarda olmayan bazı konulara yer verilmesi uygun görülmüştür. Bir ders kitabında öğrencilerimizin öncelikli olarak yargı uygulamasının ne şekilde olduğunu bilmeleri gerektiği düşüncesi ile konuya ilişkin en yeni yargı kararlarına da yer vermeye çalışılmıştır. Bununla birlikte belirli konulardaki yargı kararlarında sık görüş değişikliğine rastlanması, en son görüşün ne yolda olduğunun belirlenmesini güçleştirmiştir. Uygulamadaki durum yansıtılarak kitabın sadece öğrenciler için değil, uygulayıcılar bakımından da yararlı olması amaçlanmıştır.”