Uluslararası Hukuk Söyleşileri XVI

Türkiye ve Almanya'da Sivil Toplumun Tarihi ve Diğer Ülkelerdeki Deneyimler (Avrasya - Orta Asya)

KVKK Reformu

06.03.2024 – Çarşamba günü saat 13.00’te Yabancı Diller Konferans Salonunda “KVKK Reformu" konulu konferans gerçekleştirilecektir. Konferansa herkes davetlidir.

Ceza Hukukunda Hayatın Başı ve Sonu

Türk ve Alman Yaklaşımları

Uluslararası Hukuk Söyleşileri XV

Kayıp devletler: Paris Anlaşması Kapsamında İklim Değişikliği Nedeniyle Bir Devletin Yok Olmasında Devletin Sorumluluğu

Politic Talks XV Etkinliği

Almanya ve AFD (Almanya İçin Alternatif Partisi). Sağ popülizmle nasıl başa çıkılır?

Uluslararası Hukuk Söyleşileri XIV

Devlet Sorumluluğu ve Şahıs Sorumluluğu Bakımından Gazze’de Kuvvet Kullanımı

Uluslararası Hukuk Söyleşileri XIII

İnsancıl Hukuk Açısından Otonom Silah Sistemleri

Özgürlük ve Güvenlik Arasındaki Sınırda Müdafilik

Köln’de Ceza Hukuku Uygulaması

TÜRK-JAPON-ALMAN KONFERANSI

MEDENİ USUL HUKUKUNDA HUKUK DEVLETİNİN GEREKLİLİKLERİ

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. H. Özden Özkaya-Ferendeci, Almanya’nın Saarland, Saksonya gibi bazı eyaletlerinde, bilirkişi olmuştur. Hocamızı bu başarısından ötürü tebrik ederiz.

Medenî Usûl ve İcra-İflâs Hukukunun Güncel Meseleleri Ulusal Sempozyumu

Uluslararası Hukuk Söyleşileri XII

Geri Gönderme ve Uluslararası Mülteci Hukukundaki Koruma Mekanizmaları

Uluslararası Hukuk Söyleşileri XI

Türkiye – Avrupa Birliği Göç İşbirliği: Vize Serbestisi Diyalogu ve Geri Kabul Anlaşması

Uluslararası Hukuk Söyleşileri X

Uluslararası Ceza Hukuku: Devlet Dışı Aktörler Tarafından İnsanlığa Karşı İşlenen Suçlar - Terörün Örgütlerinin ve Diğer Örgütlerin Uluslararası Ceza Hukuku Sınıflandırması (Roma Statüsü Madde 7 Bağlamında).

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Hukuk Söyleşileri IX

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Putin Hakkında Tutuklama Kararı: Kapsamı ve Uygulanabilirliği

Fakültemiz Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Koray Demir'in kaleme aldığı " Şirketler Hukuku Temel Bilgileri" isimli ders kitabı Lykeion Yayınları tarafından yayınlandı.

Prof. Dr. Philip Kunig Kurgusal Anayasa Yargısı Yarışmasının sonuçları açıklandı.

Genel Kamu Hukuku ve Anayasa Hukuku Anabilim Dalları tarafından Prof. Dr. Philip Kunig hocamız adına düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi hedeflenen “Prof. Dr. Philip Kunig Kurgusal Anayasa Yargısı Yarışması”, bu yıl fakültemiz öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Medenî Usûl ve İcra-İflâs Hukuku Seminerleri I

26 Aralık 2022, Cuma günü TAÜ YDYO Konferans Salonu'nda Medenî Usûl ve İcra-İflâs Hukuku Seminerleri kapsamındaki ilk seminer "Alman ve İsviçre Hukukuyla Karşılaştırmalı Olarak Medenî Usûl Hukukunda Re'sen Araştırma İlkesi" başlığıyla Dr. Fatih Tahiroğlu tarafından gerçekleştirilmiştir. Dr. Tahiroğlu, konuşmasının sonunda konu ile ilgili ilk soruyu soran 3. sınıf öğrencimiz Ayşegül Aydemir'e doktora tez çalışması olan kitabını hediye etmiştir. Etkinlik, Prof. Dr. H. Özden Özkaya-Ferendeci'nin plaket takdimi ile son bulmuştur."

IV. Türk-Alman Üniversitesi Hayvan Refahı Ödülleri

Hayvan refahının öncü markaları 14 Aralık 2022 tarihinde Üniversitemizde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

Uluslararası Hukuk Söyleşileri VI

Uluslararası Hukuk Söyleşileri VI kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Deniz Tekin Apaydın ile "Türk Hukukunda Uluslararası Andlaşmalardan Çekilme Usulü" konulu söyleşi düzenlendi.