Bireysel Başvuru Yarışması’nda Birincilik

10.04.2019

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bahçeşehir Üniversitesi Üniversiteler Arası Varsayımsal Bireysel Başvuru Yarışması’nda İrem Şen, Semih Yılmaz, Aysen Tatar, İlknur Aydın ve Nurdan Özçelik’ten oluşan Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi ekibi birinci oldu.

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada, varsayımsal olay hakkında hazırlanan Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru dilekçelerinin Av. Benan Molu, Dr. Hülya Dinçer ve Arş. Gör. Atagün Mert Kejanlıoğlu’ndan oluşan jüri tarafından incelenmesi sonucunda, finale kalan dört takım başarı sırasıyla; Ankara, Okan, Marmara ve Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakülteleri olmuştu.

5 Nisan 2019’ta Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen oturumda finale kalan takımlar, hazırladıkları bireysel başvuru dilekçelerini sözlü olarak sundular ve emekli Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Alifeyyaz Paksüt, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Müdürü Av. Tuğçe Duygu Köksal ve Af Örgütü avukatı Duygu Türemez’den oluşan jürinin sorularını yanıtladılar.

Jüri üyelerinin, ekiplerin bireysel başvuru dilekçelerini ve sunum performanslarını birlikte dikkate aldıkları inceleme sonucunda, Türk-Alman Üniversitesi birinci, Okan Üniversitesi ikinci oldu.

Öğrencilerimizi içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.