TAÜ’de Hukuk Eğitimi Almak İçin On Neden

1. İki Dilli Eğitim

Türk-Alman Üniversitesi, kapsamlı bir Türk hukuk eğitimi ile Alman hukuku alanında da eğitim alma imkânı sunan tek devlet üniversitesidir. Derslerin yaklaşık yüzde 30’u Alman hukuku üzerine ve Almanca olarak verilmektedir. Hukuk alanında çift diploma imkânı sunulamıyor olsa da TAÜ’de alınan eğitimin öğrencilerimize sunduğu birçok avantaj bulunmaktadır. Bu avantajlar arasında özellikle iki dilli eğitimin karşılaştırmalı hukuk sistematiğini öğrencilerin kavramasını sağlamasının yanı sıra hukuk eğitiminin uluslararası bağlam kapsamında anlaşılabilmesi önemli bir fırsat yaratmaktadır.

2. Saygın Akademisyen Kadrosu

Hukuk Fakültesi akademik kadrosu alanında tanınan Türk ve Alman akademisyenlerden oluşmaktadır. Türkçe dersler Türk akademisyenler tarafından, Almanca dersler ise Alman akademisyenler tarafından verilmektedir. Alman hukukuna ilişkin dersler, gerek Türkiye’de yerleşik Alman hocalar tarafından, gerekse de Almanya’daki üniversitelerde görevli olan ve Almanya’da yerleşik hocalar tarafından desteklenmektedir.

3. Uygulama Odaklı Eğitim Sistemi

Uygulama odaklı eğitim, Türk ve Alman eğitim sistemlerinin en iyi kazanımlarını bir araya getirmektedir. Eğitimin başlangıcından itibaren uygulamalı olay çözüm yöntemi (“Gutachtentechnik”) üzerinden dersler verilmekte ve öğrencilerin hukuki davaları sistematik bir şekilde çözmeyi kavramaları sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz ilk uygulama deneyimlerini Hukuk Kliniği ve çeşitli farazi dava yarışmalarında edinmektedir. Ayrıca öğrencilerimizi büyük hukuk büroları ile Türkiye ve Almanya’daki çeşitli kurum ve kuruluşlarda da staj yapmaya teşvik ediyoruz. Böylece öğrencilerimiz mezuniyet sonrasında hukuk, yargı, idari veya sivil toplum odaklı bir kariyer için donanımlı ve yetkin bireyler olarak profesyonel yaşama hazır hale geliyorlar.

4. Uluslararası İş İmkanları

Almancanın yanı sıra İngilizce eğitimi alan öğrencilerimiz uluslararası alanda iş imkânı edinmek için gerekli olan özel nitelikleri kazanmaktadır. Türkiye genelinde 7.000’den fazla Alman ortaklı firma halihazırda faaliyet göstermektedir. Mezunlarımız iş hayatına başlangıçlarında ve devamında diğer başvuranlardan bu özellikleri ile ayrılmaktadır. Ayrıca, lisans programını tamamlamanın ardından eğitim hayatınıza TAÜ’nün hukuk fakültesinde yüksek lisans programları ile de devam edebilirsiniz.

5. Özel Öğretim Planı

Fakültemizin öğretim planı diğer benzer fakültelerden ayrılmaktadır. Öğrencilerimiz hem Türkçe hem de Almanca çeşitli seçmeli dersler alma imkanına kavuşmaktadır. Seçmeli dersler vasıtasıyla öğrencilerimiz hem Türk-Alman hem de Avrupa hukuk sistemine yönelik hukuki uzmanlık ve özel yetenekler geliştirebilmektedir.

6. Almanya'da Kısa Süreli Eğitim İmkanları

Almanya’da kısa süreli eğitim imkânları üniversitemiz tarafından özellikle desteklenmekte ve öğrencilerin başarısı, eğitim kontenjanı gibi hususlara bağlı olarak burslar yoluyla Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından desteklenmektedir. Bunlara ek olarak öğrenciler Erasmus gibi çeşitli değişim programlarından da faydalanabilmektedir. Bu gibi değişim ve kısa süreli eğitim olanakları ile öğrencilere farklı kültürleri tanıma, hukuki bilgi/birikimlerini geliştirme ve yeni alanlarda uzmanlaşma imkânı tanınmaktadır.

7. Üstün Danışmanlık İmkanları

Sınav yoluyla üniversiteye kayıt imkânı tanınan öğrenci kontenjanı diğer üniversitelere kıyasla bilinçli olarak düşük tutulmuştur. Bu şekilde öğrenciler ile eğitimciler arasında iletişim kurulmasının kolaylaştırılması ve kişisel danışmanlığın desteklenmesi amaçlanmaktadır. Amacımız öğrencilerimizin mümkün olan en iyi akademik danışmanlığı aldıklarından emin olarak gerek kişisel özelliklerini keşfetmelerini gerekse de hedeflerine ulaşmalarını sağlamaktır. Biz de akademisyenler olarak öğrencilerimize gerek profesyonel gerekse de kişisel olarak tavsiyeler sunmaya ve destek vermeye hazırız.

8. Uygun Eğitim Ortamı

Türk-Alman Üniversitesi, İstanbul’un sakin ve güzel ilçelerinden biri olan Beykoz’da, merkeze birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Üniversite kampüsü sessiz ve sakin olmasının yanı sıra geniş yeşil alanlarla çevrilidir. Güncel teknoloji ve yönetmeliklere uygun olarak inşa edilen üniversite binaları modern mimarinin güzel bir örneğidir. Derslik binaları ve binalarda sunulan imkanlar da aynı şekilde günümüz teknolojisine uygundur. Kampüs içinde sunulan yurt imkânı kısıtlı olsa da toplu taşımaya yakınlık sayesinde dışarıdan üniversiteye ulaşım kolaydır.

9. Çok Katmanlı Araştırma İmkanları

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerek Türk gerekse de Alman hukuk sistemlerine odaklanan geniş bir yelpazede birçok proje gerçekleştirilmektedir. Ulusal ve uluslararası partnerlerimizle gerçekleştirilen yakın işbirliği vasıtasıyla karmaşık projeler yürütülmektedir. Bu projelerden elde edilen sonuçlar düzenli olarak konferanslar yoluyla sunulmakta ve gerek dergiler gerekse de kitaplar yoluyla yayınlanmaktadır. Hukuk Fakültesi kendisine has ayrı bir kütüphaneye sahip olmakla birlikte bu kütüphane içerisinde birçok kaynak ve geniş çalışma alanları mevcuttur.

10. Öğretim Planı Dışında Birçok Etkinliğe Katılım Gösterilmesi

Hukuk Fakültesi çok aktif bir bölümdür. Birçok etkinlik, çeviri yarışmaları, farazi dava yarışmaları, kariyer günleri, kampüs dışı geziler ve sempozyumlar alanında uzman akademisyenlerin katılımı ile organize edilmektedir. Ayrıca fakülte öğrencilerimiz de kurmuş oldukları öğrenci kulüpleri, katıldıkları yarışmalar ve diğer üniversitelerden öğrenciler ile kurdukları bağlar üzerinden TAÜ’nün katılım gösterdiği etkinlikler düzenlemekte, bu şekilde öğrenci yaşamı ve öğretim planı dışındaki etkinliklere katılımı da ihmal etmemektedirler.