Bireysel Başvuru Yarışması’nda İkincilik

18.04.2022

Bireysel Başvuru Yarışması’nda İkincilik

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Bahçeşehir Üniversitesi Üniversiteler Arası Varsayımsal Bireysel Başvuru Yarışması’nda Elif Ece Öner, Selin Çengel, Ulaş Giray Kırımoğlu, Begümhan Arat ve Elif İkra Savrun’dan oluşan Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi ekibi ikinci oldu.

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada, varsayımsal olay hakkında hazırlanan Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru dilekçelerinin jüri tarafından incelenmesi sonucunda, Türk-Alman Üniversitesi  yine finalist üniversiteler arasında yer almıştı.

15 Nisan 2022’de Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen finalde yarışan Sakarya,  Türk Alman, Başkent ve Dicle Üniversitesi takımları sırasıyla jüri karşısına çıktı ve hazırladıkları bireysel başvuru dilekçelerini sözlü olarak sunarak jürinin zor sorularını yanıtlamaya çalıştılar. Dicle Üniversitesi ekibinin birinci olduğu yarışmada, özgüveni ve bilgi birikimiyle başarılı bir performans sergileyen Türk-Alman Üniversitesi ekibi ikinciliği elde etti.

Öğrencilerimizi içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.