Prof. Dr. Philip Kunig Kurgusal Anayasa Yargısı Yarışmasının sonuçları açıklandı.

23.01.2023

Genel Kamu Hukuku ve Anayasa Hukuku Anabilim Dalları tarafından Prof. Dr. Philip Kunig hocamız adına düzenlenen ve geleneksel hale gelmesi hedeflenen “Prof. Dr. Philip Kunig Kurgusal Anayasa Yargısı Yarışması”, bu yıl fakültemiz öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Fakültemizdeki öğrencilerin İnsan Hakları ve Anayasa Hukuku alanlarında öğrendikleri bilgileri uygulayarak bu alanlardaki bilgilerini pekiştirmeyi, uygulama yeteneklerini geliştirmeyi, dilekçe yazma konusunda tecrübe kazanmalarını ve insan haklarına saygılı genç hukukçular yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan yarışmada, öğrencilerin kurgusal bir olay hakkında Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapmaları istenmişti.

Her bir katılımcı ekibin özenli çalışmalarının ürünü olan yüksek nitelikli dilekçeler arasındaki zorlu karar verme sürecinin sonucunda, Ahsen Yahşi, Arda Andaç, Beyzanur Kaya, Ceren Keleş ve Zeynep Banu Abdulhakimoğulları’ndan oluşan ekip birinci olurken; Ulaş Giray Kırımoğlu, Doğa Ceylan, Dilşad Firuze Kaplan, Hatice Kübra Gökçe ve Cihangir Kaygan’dan oluşan ekip ikinci, Ali Osman Yücesan, İlke Erdoğan, Zeynep Ece Güneş, Emre Göçenler ve Demir Demirkol’dan oluşan ekip ise üçüncü oldu.

Birinci olan ve dereceye giren ekiplerle birlikte yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi içtenlikle kutluyor ve tüm katılımcılara sertifika takdim edileceği ödül törenimize bekliyoruz.