Rona Serozan Kurgusal Dava Yarışması

13.05.2019

Geçtiğimiz yıl üçüncüsü düzenlenen ELSA İstanbul Prof. Dr. Rona SEROZAN Kurgusal Duruşma Yarışmasında 41 takım arasında birinci olan üniversitemiz, bu yıl da 4.sü düzenlenen yarışmada başarı geleneğini sürdürerek ikinci olmuştur. Öğrencilerimiz, 4 aylık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden birçok üniversitenin değerlendirildiği yazılı aşamayı başarı ile tamamlayarak ile 8'e takım arasına girmiş ve Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı sözlü aşamada yarışmaya hak kazanmıştır. 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen sözlü aşamada çeyrek final aşamasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, yarı final aşamasında Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile karşılaşan okulumuz, başarı ile final turuna çıkmıştır. Bu süreçte Prof. Dr. Turgut Öz, Prof. Dr. Burak Özen, Prof. Dr. Baki İlkay Engin, Prof. Dr. Gül Okutan, Doç. Dr. Başak Baysal, Çağa Hukuk Vakfı’ndan Av. İdil Çağa ve Av. Erdem Değerli; Esin Avukatlık Ortaklığından Av. Dr. İsmail Esin ve Av. Koray Söğüt gibi çok değerli hukukçulara sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerimiz, final turunda Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile karşılaşarak ikinci olmuştur.

Öğrencilerimiz Emin Osman Şahin, Aybüke Nur Uğuz, Esin Akçay, Selvacan Akpınar ve İbrahim Halil Devecioğlu'nu tebrik ederiz.