Mezunlarımız


Nil Kaynak, Lisans 2017, Hukuk Danışmanı - İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu

Ben Türk-Alman Üniversitesi mezunu olmakla beraber bu fakültenin ilk 7 öğrencisinden biriydim. Bu sayede en iyi ve en tanınmış öğretim görevlileri ve profesörlerden birebir dersler alabilme olanağına sahip oldum. 2017'de mezun olduktan sonra İstanbul'un en prestijli iki hukuk bürosunda staj yapma fırsatı buldum ve böylece bir avukatın çalışma hayatının nasıl olduğuna dair fikir sahibi oldum.

Avukatlık ruhsatımı aldıktan sonra, Avusturya Başkonsolosluğu Ticaret Departmanına başvurdum ve hem Türk hukuku hem de uluslararası hukuk bilgimin iyi olması dolayısıyla hukuk danışmanı olarak kabul edildim. Günlük çalışmalarım ağırlıklı olarak uluslararası hukuki olayların yanında ticaret ve vergi hukukunu da içeriyor. Türkiye ile Avusturya arasındaki ekonomik ilişkiler üzerinde aktif olarak çalışıyor ve iki ülke arasında bir köprü kuruyoruz. Hukuki danışmanlık vermenin yanı sıra, Türk ve Avusturyalı şirketlerin gelecekteki projeleri planlamak için bir araya gelebilecekleri etkinlikleri aktif olarak planlama fırsatım da oluyor. TAÜ'nün beni tam olarak bu konulara hazırlamış olmasından ve bilgilerimi „Incoterms“ dâhil olmak üzere günlük olarak uygulayabildiğim için mutluyum.

Geriye dönüp baktığımda, her zaman öğretim görevlileri ve profesörlerle konuşma fırsatı bulduğum ve diğer üniversitelerdeki gibi engellerin olmadığı TAÜ'daki öğrencilik dönemimi özlüyorum. Bununla birlikte, TAÜ’nün sayesinde, kendimi rahat hissettiğim ve çalışmaktan keyif aldığım bir işe sahip olduğum için de mutluyum. TAU bu açılardan mesleki gelişimimi destekledi ve profesyonel kariyerimin önünü açtı.

Nisan 2023