Mezunlarımız


Samet Akbulut, Lisans 2019, Avukat – Ernst & Young

2019 yılında Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Avukatlık stajımı İstanbul Barosu nezdinde 2019 yılında başlattım. Adliye stajını tamamlamamın ardından avukat yanı stajını EY bünyesinde faaliyet gösteren ve 2018 yılında da yaz stajımı gerçekleştirdiğim Küçükkaya & Sağlı Avukatlık Ortaklığı’nın Vergi İhtilafları bölümünde yaptım ve halihazırda aynı bölümde kıdemli avukat olarak çalışıyorum.

Vergi hukuku yapısı gereği güçlü bir kamu hukuku bilgisi gerektirmekle beraber hukukun tüm alanlarıyla ilgisi olan bir hukuk dalıdır. Bu nedenle başta Vergi ve İdare hukuku alanlarında olmak üzere Ticaret Hukuku, Şirketler Hukuku, Ceza Hukuku, Anayasa Hukuku gibi alanlarda Türk-Alman Üniversitesi’nde aldığım nitelikli eğitim sayesinde uygulamadaki sorunları daha kolay tespit edebilip çözüm üretebiliyorum. Mezun olduğum fakültenin nitelikli akademik kadrosu avukatlık mesleğinin icrası için kesinlikle güçlü bir temel sağlıyor.

Ayrıca üniversitede görülen Almanca hukuk dersleri de hukukun uygulanması ve yorumlanmasında büyük bir nosyon sağlıyor. Hukuk düzenlerini karşılaştırma imkanı sağlayan üniversitemin, diğer üniversitelere göre bu nedenle önde olduğunu belirtmeliyim. Fakültemin Almanya ile olan güçlü bağları ve nitelikli akademik kadrosu sayesinde ilerleyen yıllarda Türkiye’nin en iyi hukuk fakültelerinden biri olacağından eminim.

Nisan 2023