Mezunlarımız


Şeyma Zehiroğlu, Lisans 2019, Araştırma Görevlisi - Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı

2019 yılında Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki lisans öğrenimimi bölüm ikincisi olarak tamamladım. Mezuniyetten hemen sonra yasal stajımı başlattım ve 2020 yılında avukatlık ruhsatımı aldım. Staj yaptığım büroda, başta İş Hukuku olmak üzere hukukun birçok alanında çalışma fırsatı buldum. 2020 yılında Türk-Alman Üniversitesi’nde Özel Hukuk Yüksek Lisans Programına başladım. Şu an yüksek lisans öğrenimime devam etmekteyim.

Türk-Alman Üniversitesi’nde aldığım eğitim, Türk ve Alman Hukuku terminolojisine hâkim olmamı sağladı. Bu sayede özellikle Türk ve Alman Hukuk sistemleri arasındaki farkları ve ortak noktaları tespit edebilmekte ve karşılaştırmalı hukuk kapsamında akademik araştırma ve çalışmalar yapabilmekteyim. Okumayı, araştırmayı ve yazmayı seven biri olarak akademik alanda kariyerime devam etmekteyim. 2022 yılından beri Türk-Alman Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Özellikle akademik kariyer hedefleyenler için Türk-Alman Üniversitesi’nin en doğru yer olduğunu düşünüyorum.


Nisan 2023